Beste vrienden,

 

Sinds meer dan 20 jaar doet u ons, als lid van de Vereniging ‘Vrienden van het Hospitaal Notre-Dame à la Rose’, het genoegen onze activiteiten te steunen.

We kunnen bovendien ook op de inzet van talrijke leden rekenen om onthaal en bezoeken in goede banen te leiden. We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers om ons te helpen in tuinen en museum (onthaal en shop). Ook de cafetaria en het terras vergen heel wat energie.

PHOTO CORALIE CARDON

Al onze inspanningen gingen in 2017 naar de opbouw van twee tentoonstellingen, nl. “Is er nog nieuws, dokter? Een geschiedenis van de geneeskunde van 1870 tot 1950” (nog te bezichtigen tot 27/05/2018) en de tentoonstelling van de befaamde Gentse kunstenaar Pjeroo Roobjee.

Ook dit jaar heeft de Federatie Wallonië-Brussel ons de eer gedaan om een aantal collectiestukken als “schatten” te erkennen, zoals ons prachtig renaissance buffet, mede dankzij de hulp van de Koning Boudewijnstichting (Courtin-Bouché Fonds) gerestaureerd.

Tenslotte zal vanaf maart 2018 een audiogids voor onze kruidentuin beschikbaar zijn. Een nieuw kwaliteitsboek over dit onderwerp is ook in de maak dankzij de medewerking van Yves Vanopdenbosch, oprichter van de “Ecole des Plantes de Lessines”.

Wij wensen in de toekomst steeds meer te communiceren aan de hand van moderne media zoals internet, newsletters, Twitter en Facebook. Mogen we u eraan herinneren om ons uw emailadres door te sturen indien u dat nog niet gedaan hebt?

We verheugen ons om u bij de leden van de VZW “Vrienden van het museum Hospitaal Notre-Dame à la Rose” te mogen tellen! U mag uw lidgeld voor 2018 storten op het rekeningnummer BE97 7320 0334 6349 (BIC : CREGBEBB) voor een bedrag van :

  • 50 € Steunende vriend (erelid)
  • 35 € Familie (alle inwoners van uw huis mogen gratis binnen in het museum)
  • 25 € Vriend (de houder van de kaart mag gratis binnen in het museum)

Denk eraan, alle leden van de vereniging “Vrienden van het museum Hospitaal Notre-Dame à la Rose” zijn het hele jaar door gratis welkom in het museum! Bovendien zullen we u ook informeren over alle activiteiten die komend jaar in het museum zullen plaatsvinden.

Tot binnenkort!

Raphaël DEBRUYN