De vrienden van het museum

Geachte mevrouw
Geachte heer

Beste vrienden

Al meer dan 20 jaar doet u ons het genoegen als lid van de ‘Vrienden van het Hospitaal Notre-Dame à la Rose’ onze activiteiten te steunen.

Daarnaast kunnen we ook rekenen op de inzet van talrijke leden, om onthaal en bezoeken in goede banen te leiden. In dat verband zijn we trouwens steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers, om ons te helpen. Het onderhoud van de tuin, het onthaal van bezoekers, de museumshop en de bediening in cafetaria en op het terras vergen immers steeds meer financiële investeringen.

Zoals u ongetwijfeld al geraden had, stond ook 2021 in het teken van COVID-19. Ondanks die crisis konden we mooie bezoekcijfers aanhouden en ook ons uitnodigend en sfeervol terras kende groot succes.  Dankzij uw bijdragen konden we dit jaar kwalitatieve publicaties realiseren en onze internationale samenwerking rond het Unesco-dossier nog versterken. De boeken ‘Unesco ambitie’ en ‘Ars curandi’ (Beaune – Siena – Lessines) zijn momenteel beschikbaar: we kunnen ze u zeker als waardevol kerstgeschenk aanbevelen. Verder vindt u in onze museumshop een ruim assortiment wijn, aperitiefwijn, bier, zeep, confituur, ceramiek, kinderboeken en kunstboeken: voor elk wat wils dus.

Volgend jaar hopen we onze internationale samenwerking verder te kunnen zetten door middel van publicaties en tijdelijke rondreizende tentoonstellingen.    .
En indien de pandemie gunstig evolueert, zouden we komend seizoen ook graag een aantal animaties in ons museum laten plaatsvinden.                 Iets praktisch tot slot: wellicht hebt u reeds gehoord, dat de aanpassingswerken aan het verbindingsstraatje tussen het museum en de Grand-Rue inmiddels begonnen zijn. Doordat de werkzaamheden geen betrekking hebben op de museumzalen zelf, zullen ze geen impact hebben op de bezoeken, die in de loop van 2022 gewoon zullen kunnen doorgaan. Hetzelfde geldt voor de horeca-activiteiten.

Met het jaareinde in zicht doen we dan ook – gewoontegetrouw – opnieuw een beroep op uw gewaardeerde financiële steun voor onze toekomstige activiteiten en publicaties in 2022.

Meer dan ooit verheugen we er ons over, u tot de leden van de vzw ‘ Vrienden van het museum Hospitaal Notre-Dame à la Rose ‘ te mogen rekenen.

Uw lidmaatschapsbijdrage voor 2022 ten bedrage van …… mag u storten op het rekeningnummer BE97 7320 0334 6349 (BIC:CREGBEBB).

  • 50 € – Steunende Vriend
  • 35 € – Familie
  • 25 € – Vriend

 

Hopelijk tot binnenkort en zorg goed voor uzelf en voor elkaar.

 

Hartelijke groeten

Raphaël DEBRUYN