‘Les sons intensifs’, op 13 en 14/08

Festival van kamermuziek en gastronomie

12de editie – « Timescape »

Het festival ‘Les sons intensifs’ palmt op 13 en 14 augustus opnieuw de prestigieuse locatie van het Hospitaal Notre-Dame à la Rose in. Het festival, dat inmiddels al aan zijn 12de editie toe is, krijgt een nieuw jasje. Uiteraard is David Cohen nog steeds artistiek directeur. Het festival vindt ook opnieuw plaats in het fantastische Hospitaal Notre-Dame à la Rose, een bevoorrechte setting voor het evenement. En natuurlijk speelt gastronomie ook een belangrijke rol.

Het programma is geconcentreerd op twee dagen. De filmconcert zal ongetwijfeld één van de hoogtepunten van het festival worden. De «jonge talenten» vervolledigen de internationale artistieke scene. ‘Les sons intensifs’ is een tijdloos moment van gelukzaligheid. Een intiem festival, dat een echte ontmoeting mogelijk maakt tussen publiek en kunstenaars…

De locatie

Het Hospitaal Notre-Dame à la Rose is de locatie bij uitstek voor dit prachtige festival van kamermuziek. Het gebouw is erkend als Hoofderfgoed van Wallonië en onlangs werd een kandidatuur ingediend voor een erkenning als Unesco werelderfgoed.

Artistiek directeur : David Cohen

Als jonge veertiger wordt David Cohen tot op heden beschouwd als een van de meest getalenteerde cellisten. Hij woont nu in Londen. Hij heeft een drukke internationale carrière en is onlangs de eerste cello van het London Symphony Orchestra geworden. Hij is geboeid door kamermuziek en speelt regelmatig op ’s werelds grootste festivals met de beste talenten van zijn generatie.

David Cohen is afkomstig uit Doornik, in Picardisch Wallonië. Dit festival is dan ook voor hem een terugkeer naar zijn geboortestreek. Het artistieke project van David wordt zo aangevuld met een menselijke en sentimentele dimensie, een terugkeer naar zijn ‘roots’ omringd door muzikanten en vrienden die zijn beroepsleven markeren.

Programma en tickets

Scroll naar boven

Chers visiteurs, l'exposition "Et si j'avais 20 ans en 1900, Lessines à la Belle Époque"
n'ouvre ses portes qu'à partir de 14h00. Cependant vous pouvez toujours visiter notre musée
durant les heures d'ouverture habituelles du musée, ainsi que profiter d'une pause gourmande à la Table d'Alix.

Merci de votre compréhension,

Les équipes du musée 🌹