Bezoeken

Type bezoeken

Individuele bezoekers

Het museum is open : van dinsdag tot vrijdag, van 14u tot 18u (laatste ingang om 17u) / op zaterdag, zondag en feestdagen, van 14u tot 18u30 (laatste toegang om 17u30). Gesloten op maandag (uitgezonderd feestdagen) Combi-ticket museum (gids of audiogids ) en tuin (audiogids ) Vrij bezoek met audiogids (museum +/- 1u30 en tuin […]

Groepen

Passie: dat werkt aanstekelijk… Onze gidsen zullen met het grootste genoegen hun verhalen, kennis en emoties met U delen. Voor elk van onze bezoekers worden er momenten ingelast, om van gedachten te wisselen of vragen te stellen. Dit geldt voor alle types van rondleidingen die door het museumteam worden  georganiseerd.

Scholen

We verwelkomen scholen van dinsdag tot zondag, na reservatie. Gesloten op maandag. Normale rondleiding Eerste ontdekking van het museum. (ongeveer 1u45) 5,80 € per persoon 55,00 € per gids en per bezoek (één gids per 25 +/- personen) De conferentie rondleiding Om een volledig en uitgebreid bezoek te krijgen met uitleg over specifieke thema’s (naar […]

Restauratie

Zin in een hapje of een drankje ? U kunt op terecht in onze cafetaria of op ons terras om streekprodukten of wijnen uit de Bourgogne streek te proeven.
Kleine restauratie voor individuele bezoekers  – 2021

Groepen

Het Hospitaal Notre-Dame à la Rose biedt een kwaliteitsrestaurant aan voor groepen en bedrijven. Onze chef verzorgt een keuken die ere brengt aan de streekproducten en die tegelijk traditie en moderniteit verenigt. Reservatie verplicht.

Menu Mounir Najjar 21-22
Het Hospitaal Notre-Dame à la Rose biedt u voortaan gerechten van Luc Van Lierde aan, chef van het restaurant «La Tourbière» in Aalst. Zijn naam staat garant voor kwaliteit voor groepen en ondernemingen.

Menu “La tourbière” 21-22

Met de famille

Tentoonstellingen

Oorlog en vrede onder de microscoop, van pest tot Covid-19

Sinds de sedentarisatie van de mens zijn er altijd pandemies geweest, die ons aan onze kwetsbaarheid  herinneren.  Al duizenden jaren strijdt de mensheid tegen onzichtbare vijanden om zijn overleven. Deze strijd tegen leven en dood is nooit gestreden.

De recente Covid pandemie herinnert er ons weer aan hoe kwetsbaar het leven is maar ook hoe vindingrijk de mens kan zijn als het om zijn overleven gaat.

Van 6 juni tot 31 december 2021

Gedroomde gesprekken

Wat is eigenlijk een kunstwerk? En wie geven we de autoriteit, om die vraag te beantwoorden?

De Fondation Paul Duhem, gesticht in 2016, heeft niet tot doel die vragen te beantwoorden. Ze stelt voor, werken te beschermen, te bestuderen, te verdelen, gemaakt door mensen met een handicap.

‘Schamele’ werken waaraan nieuw leven wordt ingeblazen in dit uitzonderlijke oord dat ooit diende voor de opvang en verzorging van de armsten onder ons.

Tentoonstelling verlengd tot 30 juni

Een ruiker animaties

Het duo Melpomena, op 25/07 vanaf 14u
Het duo Melpomena is een ensemble van zang en harp. Paulien heeft een warme en zachte stem die goed aansluit bij het timbre van de...
Piano concert (16 & 30/08)
We verwelkomen Clément Bernaert, een jonge pianist uit de regio, met veel genoegen.  Hij zal op 16 en 30 augustus onze trommelvliezen komen opvrolijken en...
Duo Infinita (20/08)
Anne-Hélène Moens (soprano) en Marie-Pascale De Coster (piano). Het duo Infinita is geboren uit de ontmoeting van twee getalenteerde muzikanten met een passie voor stem...
Nocturne met muzikaal intermezzo (28/08)
Ontdek of herontdek deze magische site bij sfeerlicht ! Ook u zult verwonderd en gefascineerd zijn door de heel bijzondere sfeer waarin de avondschemering het...

Om te verlengen...

Picardisch Wallonië is een groot en groen gebied met 330.000 inwoners dat zich uitstrekt tussen Rijsel, Brussel, Bergen en Kortrijk. De regio telt 23 gemeenten, 2 natuurparken en 3 erfgoed- en winkelsteden, Doornik, Ath en Moeskroen.
Inwoners en bezoekers genieten er van grote recreatiegebieden in openlucht, kilometerslange wandelingen in fraaie omgevingen en heel wat gezellige festiviteiten.

© 2018 Hôpital Notre-Dame à la Rose | Design : Bzzz