Bezoeken

Bezoeken

Type bezoeken

Individuele bezoekers

Het museum is open van dinsdag tot vrijdag, van 14u tot 18u (laatste ingang om 17u) / op zaterdag, zondag en feestdagen, van 14u tot 18u30 (laatste toegang om 17u30). Gesloten op maandag (uitgezonderd feestdagen) Combi-ticket museum (gids of audiogids ) en tuin (audiogids ) Vrij bezoek met audiogids (museum +/- 1u30 en tuin +/- […]

Groepen

Passie, dat werkt aanstekelijk… Onze gidsen zullen met het grootste genoegen hun verhalen, kennis en emoties met U delen. Tijdens elke rondleiding, door het museumteam georganiseerd, is er tijd om van gedachten te wisselen of vragen te stellen.

Scholen

We verwelkomen scholen van dinsdag tot zondag, na reservatie. Gesloten op maandag. Normale rondleiding Een eerste ontdekking van het museum. (tussen 1u30 en 2 u) 5,80 € per persoon en 55,00 € per gids en per bezoek (één gids per groep van +/- 25 personen) De conferentie rondleiding Een volledig en uitgebreid bezoek over specifieke […]

Eten in het museum

Zin in een hapje of een drankje ? In onze cafetaria of op ons terras kan u terecht om streekprodukten of wijnen uit de Bourgogne te proeven.
Kaart voor individuele bezoekers  – 2022

Groepen

Het Hospitaal Notre-Dame à la Rose biedt een kwaliteitsrestaurant aan voor groepen en bedrijven. Onze chefs verenigen traditie en moderniteit in hun gerechten teneinde de streekproducten te eren. Reservatie verplicht.

Menu Mounir Najjar 21-22
Chef Mounir Najjar, tevens kok in de keukens van het Cultureel Centrum René Magritte, associeert de finesse van de westerse keuken met de delicate smaken van de oosterse gastronomie.

Menu “La tourbière” 21-22

Chef Luc Van Lierde van het restaurant “La Tourbière” in Aalst stelt u dankzij zijn traiteurdienst een brede waaier aan keuzemogelijkheden voor. Hij staat garant voor kwaliteit voor groepen en ondernemingen.

Met het gezin

Tentoonstellingen

Expo ‘Een kruidentuin’

Kunsten parcours rondom het thema van de kruiden van het Hospitaal Notre-Dame à la Rose

Van 23.04 tot 05.06.2022

Drieëndertig ambachtslieden en kunstenaars hebben zich ingewerkt in het hart van het ongelooflijke erfgoed van het Hospitaal Notre-Dame à la Rose, waar de geschiedenis van geneeskunde en geneeskrachtige planten centraal staat.

Ze lieten zich inspireren door de natuur en de rust die de plek uitstraalt. Aromatische planten, bestuivende insecten en wilde grassen hebben hen stof tot nadenken gegeven voor het maken van talrijke voorwerpen uit alle disciplines: juwelen, keramiek, textiel- en glascreaties, sculpturen, verlichting, enz.

Expo ‘Vestigium temporis’

Tijdens de stilte van een bezoek aan het Hospitaal ‘Notre-Dame à la Rose’ werden Perrine Moreau en Agnès Arnould overweldigd door de rijke geschiedenis en de talloze mysteries van deze unieke locatie.

Eens ondergedompeld in dit universum van meditatie en gebed, werden ze diep geraakt door een gevoel van verbondenheid met dit oord. Die empathie inspireerde beide kunstenaressen tot dit boeiende tentoonstellingsproject.

Dit van menslievendheid zo doordrongen universum appelleerde niet louter aan hun sensibiliteit, zo eigen is aan kunstenaars. Het sluit ook direct aan bij hun werk waarin ze altijd al vorm hebben trachten te geven aan de menselijke emoties.

14.15 > 29.08.2022

Een waaier aan animaties

Harp concert door Marie-Christine Gryson, op 31/07
Marie-Christine is geboren in een familie van beroeps muzikanten et heeft reeds op jonge leeftijd samen met haar vader de harp leren bespelen. ...
Helkiase of toch liever een veiliger recept, op 8/10
dens deze workshop komen planten met huidherstellende eigenschappen aan bod. ...
Workshop verkoudheidsbalsem, op 24/09
Hoe zuster Marie-José de apotheek van de natuur gebruikte als eerste hulp bij een verkoudheid. We nemen eerst een paar middeleeuwse recepten onder de loep...
Vierdievenazijn en co., 4/06
Van de middeleeuwse tot de huidige toepassingen. Zaterdag 4 juni om 10u Marion neemt je mee op ontdekking in de kruidentuin van het Hospitaal Onze...

Om jouw verblijf te verlengen...

Picardisch Wallonië is een groot en groen gebied met 330.000 inwoners dat zich uitstrekt tussen Rijsel, Brussel, Bergen en Kortrijk. De regio telt 23 gemeenten, 2 natuurparken en 3 erfgoed- en winkelsteden : Doornik, Ath en Moeskroen.
Inwoners en bezoekers genieten er van grote recreatiegebieden in openlucht, kilometerslange wandelingen in fraaie omgevingen en heel wat gezellige festiviteiten.