Bezoeken

Bezoeken

Type bezoeken

Individuele bezoekers

Het museum is open van dinsdag tot vrijdag, van 14u tot 18u (laatste ingang om 17u) / op zaterdag, zondag en feestdagen, van 14u tot 18u30 (laatste toegang om 17u30). Gesloten op maandag (uitgezonderd feestdagen) Combi-ticket museum (gids of audiogids ) en tuin (audiogids ) Vrij bezoek met audiogids (museum +/- 1u30 en tuin +/- […]

Groepen

Passie, dat werkt aanstekelijk… Onze gidsen zullen met het grootste genoegen hun verhalen, kennis en emoties met U delen. Tijdens elke rondleiding, door het museumteam georganiseerd, is er tijd om van gedachten te wisselen of vragen te stellen.

Scholen

We verwelkomen scholen van dinsdag tot zondag, na reservatie. Gesloten op maandag. Normale rondleiding Een eerste ontdekking van het museum. (tussen 1u30 en 2 u) 5,80 € per persoon en 55,00 € per gids en per bezoek (één gids per groep van +/- 25 personen) De conferentie rondleiding Een volledig en uitgebreid bezoek over specifieke […]

Eten in het museum

Zin in een hapje of een drankje ? In onze cafetaria of op ons terras kan u terecht om streekprodukten of wijnen uit de Bourgogne te proeven.

Groepen

Het Hospitaal Notre-Dame à la Rose biedt een kwaliteitsrestaurant aan voor groepen en bedrijven.

Menus voor 2023 in opmaak

Met het gezin

Tentoonstellingen

Expo ‘Allegoria’

Van 17.09.2022 tot 28.02.2023

Nandre kun je het best omschrijven als een multidisciplinaire kunstenares. Ze slaagt er immers in een verbluffend rijk palet aan talenten te ontplooien in de meest diverse domeinen van de plastische kunst. Zo vormt haar werk als het ware een caleidoscopisch geheel waarin videokunst en schilderijen, maar ook borduurwerk en grafisch werk in inkt of installaties en modeontwerpen afwisselend voorkomen.

Die veelheid aan technieken genereert een evenredig grote hoeveelheid thema’s die een verbeeldingswereld tevoorschijn toveren die dermate weelderig is, dat hij ongrijpbaar blijft, in die zin dat hij niet door middel van opsomming of een specifieke classificatie kan worden gedefinieerd.

Expo ‘Vestigium temporis’

Tijdens de stilte van een bezoek aan het Hospitaal ‘Notre-Dame à la Rose’ werden Perrine Moreau en Agnès Arnould overweldigd door de rijke geschiedenis en de talloze mysteries van deze unieke locatie.

Eens ondergedompeld in dit universum van meditatie en gebed, werden ze diep geraakt door een gevoel van verbondenheid met dit oord. Die empathie inspireerde beide kunstenaressen tot dit boeiende tentoonstellingsproject.

Dit van menslievendheid zo doordrongen universum appelleerde niet louter aan hun sensibiliteit, zo eigen is aan kunstenaars. Het sluit ook direct aan bij hun werk waarin ze altijd al vorm hebben trachten te geven aan de menselijke emoties.

14.15 > 29.08.2022

Een waaier aan animaties

Concert van Melpomena, op 18/09
Het duo "Melpomena" is geboren uit de ontmoeting van twee muzikanten : Paulien (soprano) en Marie-Christine (Harpiste). ...
Nocturne, op 26/08
Ontdek of herontdek deze magische site bij kaarslicht ! Ook U zult verwonderd en gefascineerd zijn door de heel bijzondere sfeer waarin de avondschermering het...
Helkiase of toch liever een veiliger recept, op 8/10
dens deze workshop komen planten met huidherstellende eigenschappen aan bod. ...
Workshop verkoudheidsbalsem, op 24/09
Hoe zuster Marie-José de apotheek van de natuur gebruikte als eerste hulp bij een verkoudheid. We nemen eerst een paar middeleeuwse recepten onder de loep...

Om jouw verblijf te verlengen...

Picardisch Wallonië is een groot en groen gebied met 330.000 inwoners dat zich uitstrekt tussen Rijsel, Brussel, Bergen en Kortrijk. De regio telt 23 gemeenten, 2 natuurparken en 3 erfgoed- en winkelsteden : Doornik, Ath en Moeskroen.
Inwoners en bezoekers genieten er van grote recreatiegebieden in openlucht, kilometerslange wandelingen in fraaie omgevingen en heel wat gezellige festiviteiten.