Bezoeken

Type bezoeken

Restauratie

Zin in een hapje of een drankje ? U kunt op terecht in onze cafetaria of op ons terras om streekprodukten of wijnen uit de Bourgogne streek te proeven.
Kleine restauratie voor individuele bezoekers  – 2019

Groepen

Het Hospitaal Notre-Dame à la Rose biedt een kwaliteitsrestaurant aan voor groepen en bedrijven. Onze chef verzorgt een keuken die ere brengt aan de streekproducten en die tegelijk traditie en moderniteit verenigt. Reservatie verplicht.

Menu Adélaïde Deliège 2019
Het Hospitaal Notre-Dame à la Rose biedt u voortaan gerechten van Luc Van Lierde aan, chef van het restaurant «La Tourbière» in Aalst. Zijn naam staat garant voor kwaliteit voor groepen en ondernemingen.

Menu “La tourbière” 2019-2020 (vanaf september)

Met de famille

Tentoonstellingen

Expo ‘Oneindig’

Pascal Bernier, Alain Bornain, Sophie Langhor en Laurent Quillet palmen het Hospitaal Notre-Dame à la Rose in voor een nieuwe tentoonstelling. Met multidisciplinaire aanpak stelt dit kunstenaars kwartet een tentoonstelling voor,  in symbiose en resonantie met dit oord die in ieder existentiële vragen doet opkomen.

Van 1 oktober 2019 tot eind maart 2020

Vruchtbaarheid en materniteit van oudesher tot heden

Een tentoonstelling over vruchtbaarheid, geboorte, bevalling … van oude mythen tot hedendaagse vragen … Verhalen over geboorte, een wetenschappelijke en historische benadering van conceptie, zwangerschap, bevalling en hun sociale gevolgen. Van oude mythen en praktijken tot de nieuwste medische ontwikkelingen en actuele debatten rond verloskunde, de tentoonstelling roept de vooruitgang en vragen op die in elke fase van de geschiedenis zijn gesteld,  aan vrouwen, aan de geneeskunde en aan de samenleving.

In samenwerking met het Museum voor Geneeskunde van Brussel

Van 1 oktober 2019 tot 29 februari 2020.

Een ruiker animaties

Coronavirus
Beste bezoekers, Vanaf 13 juni zal het Museum Hôpital Notre-Dame à la Rose terug toegankelijk zijn ‘s zaterdags en ‘s zondags, van 14u tot 18u30 ...
Workshop ‘Medicinale en eetbare planten’, op zondag 29/03
De dagen worden langer, de lente is in aantocht. Schrijf je in voor onze workshop met Pascal Nobels en ontdek de weldaden van zuiverende planten....
Concert van Jean-Paul Dessy, zondag 29 maart
Jean-Paul Dessy is componist, dirigent en cellist. Prophètes zijn nieuwe CD is een wonder! Jean-Paul Dessy componeert sacrale muziek: in zijn ogen is een concert...
Openingsuren tijdens de Kerstvakantie
Het museum zal gesloten zijn van 23 tot 26 december inbegrepen, vervolgens open van 27 tot 29/12. We sluiten opnieuw van 30/12 tot 2/01 inbegrepen....

Om te verlengen...

Picardisch Wallonië is een groot en groen gebied met 330.000 inwoners dat zich uitstrekt tussen Rijsel, Brussel, Bergen en Kortrijk. De regio telt 23 gemeenten, 2 natuurparken en 3 erfgoed- en winkelsteden, Doornik, Ath en Moeskroen.
Inwoners en bezoekers genieten er van grote recreatiegebieden in openlucht, kilometerslange wandelingen in fraaie omgevingen en heel wat gezellige festiviteiten.

© 2018 Hôpital Notre-Dame à la Rose | Design : Bzzz