Bezoeken

Type bezoeken

Restauratie

Zin in een hapje of een drankje ? U kunt op terecht in onze cafetaria of op ons terras om streekprodukten of wijnen uit de Bourgogne streek te proeven.
Kleine restauratie voor individuele bezoekers  – 2019

Groepen

Het Hospitaal Notre-Dame à la Rose biedt een kwaliteitsrestaurant aan voor groepen en bedrijven. Onze chef verzorgt een keuken die ere brengt aan de streekproducten en die tegelijk traditie en moderniteit verenigt. Reservatie verplicht (geen warme maaltijden voor groepen op zondag, enkel broodmaaltijden)
Menu Adélaïde Deliège 2019
Het Hospitaal Notre-Dame à la Rose biedt u voortaan gerechten van Luc Van Lierde aan, chef van het restaurant «La Tourbière» in Aalst. Zijn naam staat garant voor kwaliteit voor groepen en ondernemingen.

Menu “La tourbière” 2019-2020 (vanaf september)

Met de famille

Tentoonstellingen

De boeiende geneeskunde van oudsher, van Ambroise Paré tot Louis Pasteur

Klysteerspuiten, trepanatieset, amputatiezaag… Meer dan 300 objecten schetsen een levendig beeld van de ontwikkelingen en de geschiedenis van de geneeskunde, de chirurgie en de apotheek, van Ambroise Paré tot Louis Pasteur. Het wordt gegarandeerd een reis terug in de tijd!
Tot 30 november 2018.

“Over de kleine dood en de grote deugden ” duo’s van Véronique Poppe en Christian Rolet

« Over de kleine dood en de grote deugden»  is een gezamenlijk artistiek project. Tegelijk empathisch en ironisch. Reflecterend maar ook complexloos. Tussen de regels door lees je er een verkenning in van de heilige huwelijksbanden. Christian Rolet en Véronique Poppe hebben er de domeinen van door elkaar gehaald en er de limieten van afgetast.
Een confrontatie van hun visie met die van de geneeskunde en de religieuze kunsten die het Hospitaal Notre-Dame à la Rose levendig houdt door ze zo met elkaar in dialoog te plaatsen.
Van 13 oktober 2018 tot 17 februari 2019

Een ruiker animaties

La Cetra d’Orfeo op zondag 13/10, om 16u
La Cetra d’Orfeo presenteert ‘Vanitas, van illusie tot redding’ een origineel wandel-concert in de zalen van het Hospitaal Notre-Dame à la Rose. La Cetra d’Orfeo...
Concert van het koor Guillaume Dufay van Chimay, zondag 20/10 om 17u
Voor dit concert zal het koor putten uit de repertoires van de Renaissance en de barokperiode. Het biedt religieus geïnspireerde stukken en seculiere liedjes: een...
Muzikaal intermezzo, op 27/10 om 14u
Wil je het museum ontdekken terwijl je geniet van muzikaal entertainment? Het is perfect mogelijk. Paulien Van Overmeire (sopraan) en Tzvetana Gigova (pianist) werken al...
Four Aces Guitar Quartet » zondag 31 maart om 17u
We zijn vertrokken voor een nieuw seizoen WE Levend erfgoed 2019! En we hebben het genoegen om het “Four Aces Guitar Quartet” te verwelkomen in...

Om te verlengen...

Picardisch Wallonië is een groot en groen gebied met 330.000 inwoners dat zich uitstrekt tussen Rijsel, Brussel, Bergen en Kortrijk. De regio telt 23 gemeenten, 2 natuurparken en 3 erfgoed- en winkelsteden, Doornik, Ath en Moeskroen.
Inwoners en bezoekers genieten er van grote recreatiegebieden in openlucht, kilometerslange wandelingen in fraaie omgevingen en heel wat gezellige festiviteiten.

© 2018 Hôpital Notre-Dame à la Rose | Design : Bzzz