Expo Allegoria

Het Hospitaal Notre-Dame à la Rose stelt u “Allegoria” voor, een hedendaagse kunst tentoonstelling van de Franse kunstenares NANDRE.

“Nandre kun je het best omschrijven als een multidisciplinaire kunstenares. Ze slaagt er immers in een verbluffend rijk palet aan talenten te ontplooien in de meest diverse domeinen van de plastische kunst. Zo vormt haar werk als het ware een caleidoscopisch geheel waarin videokunst en schilderijen, maar ook borduurwerk en grafisch werk in inkt of installaties en modeontwerpen afwisselend voorkomen. Die veelheid aan technieken genereert een evenredig grote hoeveelheid thema’s die een verbeeldingswereld tevoorschijn toveren die dermate weelderig is, dat hij ongrijpbaar blijft, in die zin dat hij niet door middel van opsomming of een specifieke classificatie kan worden gedefinieerd.” Jean-François Pontégnie auteur van de catalogus «ALLEGORIA».

De vernissage zal op 16 september doorgaan vanaf 19u in aanwezigheid van de kunstenaar. De catalogus van de tentoonstelling “ALLEGORIA” zal vanaf dan ter plaatse beschikbaar zijn. Copyright foto’s © Héloïse Faure.

“ALLEGORIA” een tentoonstelling die doorgaat van 17 september 2022 tot 28 februari 2023.

Adres : Place Alix de Rosoit, 7860 LessinesWeb site NANDRE 

Perscontact: Maud Nicolas – maud@petre.info +32 476 92 03 72

Scroll naar boven

Chers visiteurs, l'exposition "Et si j'avais 20 ans en 1900, Lessines à la Belle Époque"
n'ouvre ses portes qu'à partir de 14h00. Cependant vous pouvez toujours visiter notre musée
durant les heures d'ouverture habituelles du musée, ainsi que profiter d'une pause gourmande à la Table d'Alix.

Merci de votre compréhension,

Les équipes du musée 🌹