Het reliekschrijn van de Heilige Doorn is verdwenen – zondag 17/11

In 2017 kreeg onze enquête ‘Fatale avond in het Hospitaal’ een uitstekend onthaal bij onze bezoekers.

Een 2e editie is in de maak voor 2019 ! Een nieuw scenario met een even boeiend verhaal…

Een aangrijpende enquête, een originele schattenjacht voor groot en klein … In het hartje van het Hospitaal ND à la Rose van Lessines, elke derde zondag van maart tot december.

Vandaag is het de 4de mei 1654, Feestdag van de Heilige Pélagie

De gemeenschap van de zusters Augustinessen van het Lessense Godshuis heeft net de diefstal van een prestigieus reliekschrijn ontdekt. Een uniek stuk zilverwerk met een waardevolle inhoud : de heilige doorn !

De meester-directeur,  de abt de Saulchoir,  werd ter plaatse ontboden om met uw hulp deze sombere affaire op te lossen en de daders te vinden.

Dompel u onder in het leven zoals het toen was, in het prachtige Hospitaal ND à la Rose ! Ga op zoek naar aanwijzingen in de zalen van het museum en zoek uit wie volgens u deze verschrikkelijke daad begaan heeft !

Door middel van deze enquête zult u het Hospitaal op een andere manier ontdekken…  en aarzel vooral niet om verdachten aan de tand te voelen !

Opgelet ! overal zijn er aanwijzingen : in de lades van de apotheek, in de hoek van een retabel, achter een deur of lambrisering, of in een gotische kofferbank uit de 17de eeuw…

Win een uitzonderlijk lot, na trekking eind oktober 2019 :   Ontdekkingsweekend en welzijn arrangement in de Ardennen, tussen Bastenaken en Vaux-sur-Sûre.

Inbegrepen in de prijs, voor twee personen (waarde : 350 euros) :

  • Overnachting :  één nacht + ontbijt in de gastenkamer Les Sansonnets in Rosière la Petite 34, 6640 Vaux-sur-Sûre  http://www.lessansonnets.be/
  • Private toegant tot het Wellness center OBANOA (naast de gastenkamer gelegen)  2u lang : wellness centrum met sauna, hammam, infraroodcabine, masserende douche, Jacuzzi, terras) ;  https://www.obanoa.com/
  • ingang tot het Bastogne War Museum  + bezoekersgids.  https://www.bastognewarmuseum.be/

Naaste de hoofdprijs zijn er ook troostprijzen :  2 boeken/gidsen van het Hospitaal ND à la Rose.

Elke derde zondag van de maand :   17 maart, 21 april, 19 mei, 16 juni, 21 juli, 18 augustus, 15 september, 20 october, 17 november, 15 december

 

SHARE IT: