Festival ‘Musica sacra’, op 12 en 13/08

Twee dagen van wondermooie muziek, wandelingen, maaltijden en ervaringen om nooit te vergeten. Meer dan 7 uur muziek & 5 maaltijden….

Deze 12e editie van het festival Musica Sacra is het resultaat van een samenwerking tussen Rosario in Bever, het Cultureel Centrum René Magritte en het Museum Hôpital Notre-Dame à la Rose in Lessines.

Het festival eert twee mystieke en muziekminnende figuren die elkaar in de 12e en 13e eeuw opvolgden: Hildegard Von Bingen, een vrouw en abdis die de 12e eeuw verlichtte, en Rumi, de Perzische dichter die 750 jaar geleden stierf. Twee eeuwen, twee culturen, een vrouw en een man verenigd in hun tijdloze en universele passie.

Zaterdag 12 en zondag 13 augustus op de site van het Hospitaal Notre-Dame à la Rose

Zaterdag, in het kort

Vanaf 9.00 uur gaan de deuren open en om 10.00 uur opent Musica Sacra in de Sint-Pieterskerk met een eerste concert van Muso & Yukari Nanami.

Op zaterdag vinden er diverse concerten plaats, evenals lezingen door Tristan Driessens en Alexandre Traube, alsook een bezoek aan het Hospitaal Notre-Dame à la Rose.
Het laatste concert van de dag begint om 20u30 uur in de kerk.

Muzikanten en ensembles : Muso en Yukari Nanami, Flores Harmonici en Illuminans Tenebras

Wat de maaltijden betreft: Japans geïnspireerde lunch en een Syrische avond diner in de ‘Ecuelle’.

Zondag, in het kort

Vanaf het ochtendgloren, om 7.30 uur, start het eerste concert van dag in de Sint-Pieterskerk. Het grootste deel van het programma van zondag zal worden gewijd aan een wandeling ( + -12km ) met muzikanten Wouter Vandenabele, Bao Sissoko en Raphaël De Cock. In elke etappe gekozen op karakteristieke plaatsen van Lessines en zijn regio: een concert.
‘S Avonds een uitzonderlijke uitvoering van de Kanon Pokajanen door ongeveer dertig zangers en in een participatieve versie die in 2008 … de componist Arvo Pärt naar Lessines lokte.

Muzikanten en ensembles : Toasaves, Wouter Vandenabele, Bao Sissoko, Raphaël De Cock, Davide Amodio en Kamerkoor Aquarius

Wat de maaltijden betreft : een stevig ontbijt, gevolgd door een picknick en als afsluiter een vegetarisch buffet

Tickets en reservaties :

Festival Musica Sacra
Festival Musica Sacra
Scroll naar boven