Concert van Jean-Paul Dessy, zondag 29 maart

Jean-Paul Dessy is componist, dirigent en cellist.

Prophètes zijn nieuwe CD is een wonder! Jean-Paul Dessy componeert sacrale muziek: in zijn ogen is een concert als liturgie, muziek spelen als een vorm van meditatie, componeren als een soort profetie en geluid als een openbaring.

De cello biedt al meer dan drie eeuwen zijn intieme en indringende stem, het is een verdieping van onszelf. Sinds Johann Sebastian Bach is het de bevoorrechte vergaarbak van meditatieve of bezwerende werken. De werken in dit concert maken deel uit van deze heilige verfilming volgens welke muziek het hoorbare teken is van wat niet is. Deze werken, gecomponeerd door Jean-Paul Dessy en opgenomen voor de labels “Le Chant du Monde” en “Cypress” hebben de titel Amos, Exodus, Semper Gaudete, Isaïe of Raga, en vinden hun inspiratie, hun ademhaling, in oude profetieën of in verre tradities.

Concertare in het kerklatijn betekende “iets gemeenschappelijks plannen”. Het essentiële project van dit concert is om ons te verenigen, om zonder gebaren of woorden te communiceren, om ons te leren luisteren. 

Het toegangsticket van het museum geeft toegang tot het concert

Begin van het concert rond 17:00 uur

Scroll naar boven